Ik ben Atheïst

atheist2

Waar zal ik eens beginnen?

Laats plaatste ik iets op FaceBook en kreeg als reactie “Jij ben toch een Heiden?
Ik kon daar in eerste instantie wel om lachen, maar dacht later hmmm nee dat ben ik niet, ik ben Atheïst en een “Heiden” is iemand die een ander geloof aanhangt dan degene die hem/haar “Heiden” noemt.
Wat is dan het verschil tussen Atheïst & Heiden, om het op z’n aller simpelst uit te leggen, een atheïst gelooft niet in een god en/of goden (nee ook niet in de duivel) niets meer en niets minder.

En dan krijg je vaak te horen oké je gelooft niet in een god, waar maak je je dan zo druk over?
Nou dat zal ik uitleggen, ik maak me er niet drukker over dan gelovigen alleen dat zijn de mensen zo gewend dat hen dat niet meer opvalt, maar mij dus wel, in de muziek bijvoorbeeld, of je hoeft de televisie maar aan te zetten en er is wel weer wat over een geloof te doen, is het niet terrorisme dan is het wel homohaat, vrouwen onderdrukking, kerkgezang, en allemaal onder de noemer van wat voor religie dan ook, want er zijn er nogal wat. (religies)

In onze directe omgeving is het christelijke geloof erg populair en waarom dat anno 2017 nog zo is snap ik echt niet, de bijbel is het boek wat deze mensen als waarheid zien en sommigen noemen het zelfs geschiedenis, maar ja eerlijk is eerlijk het is volgens mij de grootste en langst bestaande hoax ooit, die zich ergens ver van ons bed verzonnen is.
Jawel ik zeg verzonnen want hij is door mensen geschreven, men vermoed door ongeveer 40 auteurs over een periode van zo’n 1500 jaar, dus dat is nogal wat 😀 hoe geloofwaardig kan dat nog zijn hè.

Wil je nu nog meer weten over de bijbel en waarom ik dat boek nogal onzin vind kijk dan hier even want als je voor een consult bij een gelovige gaat, zal die alleen de “positieve” verhaaltjes uit dat boek vertellen want die zijn nogal geneigd om dat boek selectief te lezen en waar ze zichzelf niet in kunnen vinden, willen ze niet zien of slaan het gewoon over, want feit is dat het vol met geweld, slavernij, genocide, verkrachting, moord, kindermoord enzovoort staat.

Dus beste mensen ik kan hier wel uren over door gaan, maar zo’n goede schrijver ben ik nu ook weer niet, maar voor degenen die het weten wilden dit is wat Ome Sake is en niet anders.
Dank voor je aandacht en wie weet tot m’n volgende blog 😀
Nou hieronder wat video’s om het wat duidelijker te maken.
De eerste heb ik zelf ingesproken en geëdit, overigens niet zelf bedacht!

About the author: omesake